Karma, její příčina a následky

Termíny seminářů

Jedním z nejčastěji užívaných slov v duchovních naukách je slovo karma. Toto slovo se stalo velmi často používaným výrazem v celém světě. Málokdo však zná jeho význam, natož působení.

Vedle toho se často mluví o osudu. Mnoho lidí tyto pojmy zaměňují, nebo uznává jen osud., podle nějž je vše dané a nic nelze změnit.
Zjednodušováním těchto výrazů může uškodit jejich správnému pochopení. Často pak slyšíme, že když se někomu nedaří, má špatnou karmu a ten, komu se daří má dobrou. Nebo naopak, ten kdo se chová zle, vše se mu vrátí a ten kdo se chová slušně (kdo to určuje?), bude mít karmu dobrou.

Existuje život před tímto naším pozemským životem? A co po něm, až umřeme, co se s námi děje: Nejenom s naším tělem, ale hlavně s naší duší. A máme nějakou? Co ovlivňuje naše Bytí a Žití zde na Jaký je vlastně účel toho, že se sem rodíme, žijeme a umíráme.

Na tomto semináři se podíváme na podstatu slova osud a karma blíže. Vysvětlíme si i slova inkarnace a reinkarnace, která mají s tímto tématem co dočinění.