Tělové svíce

Historie tělových svící sahá až do dávnověku, neboť jejich léčivé účinky znaly již starodávné národy, i když do dnešní podoby měly svíce ještě hodně daleko. Naši předkové naslouchali svému tělu mnohem víc, než my nyní a přišli na to, že neduhy, nemoci a bolesti svědčí o nedostatečném toku životní energie. Moudrý člověk nezavrhuje znalosti a zkušenosti předků, ale naopak, ke starým a osvědčeným metodám léčení se v dnešní přechemizované době rád vrací. Jednou z takových neinvazivních metod léčení je právě aplikace tělových svící.

Říká se, že v jednoduchosti je dokonalost. A to tělové svíce svou jednoduchou aplikací a přitom skvělým výsledkem dokonale splňují. Jejich hlavním přínosem je, že aktivují lymfatický systém organizmu, aktivují tok energie v těle a účinně podporují celkovou detoxikaci organizmu. Uvolňují rovněž energetické bloky v těle a tím spustí samoléčebný proces v organizmu a proudění životní energie i do těch míst, která byla až dosud zablokována (odstraňování bloků v těle se projevuje například prskáním svíce).

Celá svíce je z čistě přírodních materiálů - čistá bavlna, pravý včelí vosk, kurkuma, obohacená různými esenciálními oleji z léčivých bylin (o silně protizánětlivém účinku kurkumy nelze pochybovat). Jde o dutý váleček, na konci opatřený symbolickým obrázkem, jehož horní linie zároveň slouží jako ryska, ke které smí svíce dohořet. Při hoření vzniká komínový efekt, při němž se účinné látky obsažené ve svíci dostávají do podkoží a vzniklým podtlakem uvnitř svíce dochází k vytahování toxinů a škodlivin z těla, ale také k eliminaci bolesti, podlitin, zánětů, kamenů, cyst atp.

Důležitou zásadou je důsledné dodržování pitného režimu (min. 2 až 3 litry denně)!!!!!


POUŽITÍ TĚLOVÝCH SVÍCÍ
Nedoporučuje se – aplikovat svíce těhotným ženám a dětem do 3 let (existují svíce pro děti s kratší dobou hoření- lze použít i polovinu této svíce), osobám s alergií na včelí produkty, osobám s výrazně vysokým krevním tlakem, v oblasti srdce, na sliznice nebo do otevřených ran (ani na krvácející hemeroidy), do ušního otvoru (k tomu slouží ušní svíce, které jsou z toho důvodu užší). Pokud je chceme použít k léčení uší, dáváme tělové svíce před ucho nebo za ucho (nikoliv tedy přímo do ucha).

Jak často svíce aplikovat?

Každá přírodní metoda vyžaduje čas a trpělivost. Tělu chvíli trvá, než všechny informace, které mu svící poskytujeme, vezme na vědomí, vyhodnotí a začne na ně reagovat. Pokud tedy máme potíže dlouhodobé, chronické a úporné, nemůžeme očekávat, že právě jen jedna svíce naše potíže ihned odstraní. Obvykle stačí přikládat jednu svíci denně na postižené místo až do úplného vymizení potíží, ale při akutní bolesti je třeba přiložit svíce na stejné místo až tři po sobě (doporučuje se několik minut až hodinu mezi jednotlivými svícemi posečkat, ale záleží na tom, jak se ošetřovaná osoba subjektivně cítí). Jestliže aplikujeme ve stejný den na jedno a to samé místo tři svíce za sebou, je nutné příští den (nebo i další den) vynechat. Pokud aplikujeme svíce vždy na jiná různá místa na těle, můžeme tak činit denně bez omezení. Časová prodleva se tedy týká jen když aplikujeme tři svíce za sebou na totéž místo.